Abiks hambatulekuvaevuste korral

pühapäev, 27. november 2011 22:41 by Roheline nurgake
1. Merevaigust kaelakee -  kui merevaiku kaelas kanda, siis pidavat kehasoojus sellest vabastama merivaikhapet, mis väikeses koguses jõuab läbi naha vereringesse ning mis usutakse mõjuvat rahustavalt ning leevendavat hammaste tulekuga seotud valu ja palavikku. Kõige parema mõjuga peaks olema Balti merevaik, sest see sisaldab enim merivaikhapet.

Merevaigust lühike kaelakee on müügil Looduspere poes , hind 15.34 EUR.
Mamma La Rocca veebipoes maksab merevaigust laste kaelakee 9 £ ja kohaletoimetamine Euroopa piires on tasuta.

2. Iirisejuur - sellel arvatakse olevat ravivad, põletikuvastased ja valu leevendavad omadused. Positiivne mõju peaks ilmnema juba peale paari minutilist iirisejuure närimist. Pärast igat närimist tuleks juur kuivatada ning määrdumise korral panna mõneks minutiks keevasse vette.

Iirisejuurt on võimalik osta Looduspere poest, hind 12.46 EUR, ja Murumuna Lastekaupadest, hind 12.21 EUR.

3. Külm rätik - tee väike rätik või käterätt kergelt märjaks ja aseta tunniks-paariks sügavkülma. Lase beebil külmunud rätikut närida ja imeda, külm mõjub valutavatele igemetele tuimastavalt. Selline vahend on beebi igemetele ideaalne - mõnusalt jahutav ja samas hea pehme.

4. Külmutatud puu- või juurvili - lõika nt. banaan või porgand pooleks ja aseta külmutuskotiga paariks tunniks sügavkülma. Seejärel anna lapsele külmunud puu- või juurvilja närida, aga ainult enda järelvalve all, sest laps võib sulades tükke nendest kätte saada.

5. Külmuta vett, rinnapiima või kummeliteed väikeses vormis sügavkülmas, anna külmunud kuubikut  imeda või pane see spetsiaalsesse nn. puuviljakotikesse - läbi selle võrgu saab beebi ohutult kuubikut imeda. Puuviljakotikesse võib panna lapse jaoks närimiseks ka lihtsalt jahutatud kõvasid puuvilju, nt. õunatükke.

Puuviljakotike on müügil veebipoodides Kids1st, hind 5.90 EUR ning 4kids, hind 7.90 EUR.

6. Puust rõngad ja lusikad - puu on lapsele ohutu ja looduslik vahend närimiseks. Veendu ainult selles, et lapse kätte antud esemed oleksid korralikult viimistletud ja poleks katki.

7. Lagritsajuure närimine pidavat jahutama ja tuimastama igemeid.


8. Masseeri beebi igemeid oma sõrmega - kerge surve igemele aitab uue hamba poolt põhjustatud valu ja survet leevendada. Niimoodi paraneb igemes ka vereringe ning uus hammas saab kiiremini tulla.

0 Response to "Abiks hambatulekuvaevuste korral"

Postita kommentaar