Mahepuuvillast paelmähkmed

reede, 16. september 2011 22:43 by Roheline nurgake
Oleme harjunud, et mähkmed on tavaliselt krõpskinnitustega või trukkidega. Saksa firma Engel valmistab (valmistas?) aga orgaanilisest puuvillast mähkmeid, mida saab paeltega ümber keha kinnitada. Tellisin enda pisemale pojale sellised paelmähkmed (kolmese komplekti)  Tervest Valikust.
Ega ma ostes ei teadnudki täpselt, mida paelmähkmed endast kujutavad või kui kasutamissõbralikud on. Aga need nägid piltide peal väga kenad välja ja ei teinud liiga ka rahakotile.
Kuni kuuenda elukuuni sai pojal neid mõnusalt pehmeid ja venivaid paelmähkmeid päris aktiivselt kasutatud. Vähe liikuvale lapsele oli neid hea alla siduda ning korralikult pandud mähe hoidis ka ilusti jalgade ja keha ümber, nii et paksem kraam vist kordagi välja ei lekkinud.
Sisuks kasutasin kokkuvolditud marlisid, mis koos paelmähkmega tita pissitilgad kenasti ära suutsid imada, ilma et riided märjaks oleks saanud.
Paelmähkmed sobivad sünnist kuni mähkimisea lõpuni, kahjuks on meil aga nende kasutamine nüüd soiku jäänud. Suvisel ajal sai õues niisama palja pepuga ringi päterdatud ja praeguseks on pisikesest titast saanud juba peaaegu kõndiv väike poiss, kes sugugi selili ei taha olla ning mähet korralikult alla panna ei lase. Ka nõuaksid paelmähkmed nüüd enda peale lisaks mingit veekindlat katet ja sisuks imavamat materjali (nt. frotee) kui tavaline marli. Siit tekib uus probleem - kuidas mahutada (eriti talvel) paks mähkmepamp riiete sisse ära?
Eks siis kasutame paelmähkmeid veel ainult toas olles, kui ruumid soojad ja laps neid ikka alla panna laseb. Või jäävad need mähkmed mõnda teist last ootama.

0 Response to "Mahepuuvillast paelmähkmed"

Postita kommentaar