Kangad riidest mähkmete õmblemiseks

reede, 6. jaanuar 2012 00:11 by Roheline nurgake
Vettpidavaks kihiks sobivad:


PUL - polüuretaan laminaat, enamasti siis polüesterkangas (või ka puuvillane) on keemilise protsessi käigus lamineeritud ühelt poolt õhukese kihi polüuretaaniga, et muuta see veekindlaks, aga samas säilib mõningane hingavus. PUL on pehme ja seda saab pesta kõrgetel temperatuuridel ning kuivab kiiresti, kuna on õhuke.
TPU - termoplastik polüuretaan, väga sarnane PUL kangale, ainult lamineerimisprotsess on erinev (kuumuse toimel). TPU ei ole nii vastupidav kui PUL, kuid on naha- ja keskkonnasõbralikum, kuna valmistamisel ei kasutata kemikaale. Katsudes tundub pehmem kui PUL.
Windpro fliis - pehme, kerge, tuule- ja veekindel materjal. On hingavam kui PUL/TPU, kuivab kiiresti ning hoiab sooja.
vill - looduslik, hingav ja antibakteriaalne materjal. Seob hästi niiskust, hoiab sooja ja neutraliseerib ebameeldivad lõhnad. Sobib hästi öiseks ajaks. Ei vaja pidevat pesemist, ainult tuulutamist ja kuivatamist ning lanoliiniga loputamist, et säiliks villa enesepuhastumisvõime. Kuivab aeglaselt, mõnel inimesel võib olla allergia lanoliini vastu.

Kuivana hoidvaks kihiks sobivad:

mikrofliis - 100% polüester. Laseb niiskuse mähkme sisse. On väga pehme ja õhuke, kuivab väga kiiresti ning tundub soe ka märjana.
coolmax - 100% polüester, pehme ja õhem kui mikrofliis. On tugev, ei kortsu ega veni välja ning hoiab naha kuiva ja jahedana. Kuivab väga kiiresti.
suedecloth  - 100% polüester, õhem kui mikrofliis, pehme ja vähe veniv materjal. Ei ima niiskust, aga juhib selle kehast eemale mähkmesse.
dry liner - 70% polüpropüleen, 30% puuvill. Juhib niiskuse hästi nahast eemale, on õrn beebi tundlikule nahale.

Imavaks kihiks sobivad:


puuvill - looduslik, hea imavusega materjal. Puuvilla võib pesta kõrgetel temperatuuridel, peale pesu on see aga veidi jäigem kui algselt ning kuivab aeglasemalt kui tehislikud materjalid. Orgaaniliselt kasvatatud puuvill on väga pehme. Mähkmetes kasutatakse puuvillast marlit, flanelli, froteed ja veluuri.
bambus - looduslik, antibakteriaalne, väga hea imavusega ja siidiselt pehme materjal. Seda on kerge pesta, säilitab oma pehmuse ka peale pesu. Kuivab veidi aeglasemalt kui puuvill. Mähkmetes kasutatakse bambusfliisi, -froteed ja -veluuri.
kanep - looduslik, antibakteriaalne, väga hea imavusega ja kordi tugevam kui puuvill. Samas aga kuivab aeglaselt. Mähkmetes kasutatakse kanepist fliisi ja froteed.
mikrokiud (mikrofiiber) - koosneb polüamiidist ja polüestrist. On väga hea imavusega, kuid ei hoia vedelikku hästi endas. Mikrokiud on vastupidav, õhuke, kuivab kiiresti ning seda on kerge hooldada. Ei soovitata kasutada otse lapse naha vastas, kuna imab sellelt loomuliku niiskuse.
minky (minkee) - polüester mikrokiud, siidiselt pehme, suhteliselt õhuke ning kuivab kiiresti. On väga vastupidav ja säilitab oma pehmuse ka peale pesemist. Kerge hooldada.
zorb - väga hea imavusega, õhuke ja kiiresti kuivav tehislik materjal (bambus/puuvill/viskoos ja polüester mikrokiud). Hoiab vedelikku hästi endas.
sherpa - väga pehme ja soe, villa- või fliisitaoline tehislik materjal. Selle pehmus säilib peale pesemist.

Mõned Euroopa netipoed, kuskohast saab osta erinevaid kangaid mähkmete õmblemiseks:
Myllymuksut
Ecoearthfabrics
Minkinappies
Lushtush

1 Response to "Kangad riidest mähkmete õmblemiseks"

  1. Anonüümne Says:

    Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Postita kommentaar